Targetrin Therapeutics, a Cyclolab és EpiPharma új közös vállalata ciklodextrin-peptid konjugátumok fejlesztésére és értékesítésére

Posted by

A Cyclolab, a ciklodextrin-kutatás, -fejlesztés és -gyártás nagy múltú, világszerte ismert központja valamint az EpiPharma, bio-gyógyszerészeti szolgáltató és peptidegyógyszereket fejlesztő vállalat, ma közzétette, hogy aláírtak egy egyezményt, mely szerint közös vállalatot alapítanak új központi idegrendszert károsító és pulmonológiai betegségek kezelésére alkalmas ciklodextrin-peptid konjugátumok fejlesztésére és értékesítésére.

Az egyezmény szerint az új közös vállalat neve Targetrin Therapeutics LLC (Targetrin) lesz. Mindkét alapító vállalat tulajdonosi részesedése 50%.

A Targetrin célja új gyógyszerjelöltek fejlesztése, melyhez a CycloLab a ciklodextrin K+F és a cGMP gyártás terén felhalmozott tapasztalatokkal járul hozzá, míg az EpiPharma proteomimetikai peptidkémiai eszköztárával. A Targetrin használhatja az EpiPharma diagnosztikai és kutatási rendszereit, többek között a különböző 3D állati és beteg-eredetű organoid sejtkultúráit, melyek a legkülönbözőbb szervekből, pl. vastagbél, nyelőcső, gyomor, máj és hasnyálmirigy, stb. származnak, továbbá in vitro és in vivo beteség modellrendszereit.

Heltovics Gábor, az EpiPharma elnöke mondta: „A CycloLab a ciklodextrin kutatás úttörője és zászlós hajója. Meggyőződésünk, hogy az együttműködés ezzel a vállalattal áttörést hoz az új ciklodextrin-peptid konjugátumok területén enyhülést adva a ma még gyógyíthatatlan központi idegrendszeri és pulmonológiai betegségekben szenvedők számára.

Sohajda Tamás, a CycloLab Kft igazgatója, hozzátette: „Örömmel tölt el bennünket, hogy együtt dolgozhatunk az EpiPharma vállalattal, amely a legmodernebb kapacitásokkal rendelkezik a proteomimetikus peptidkémia és a széleskörű beteségmodell diagnosztika területén. Ez a stratégiai együttműködés számos új felfedezésre nyújt majd lehetőséget számottevően növelve vállalataink jelentőségeit az új biológiai terápiákon keresztül.

EpiPharma LLC.

Az EpiPharma egy biológiai gyógyszereket fejlesztő és vizsgáló szolgáltató magánvállalat.

Az EpiPharma Csoport a proteomimetikus peptidkémiát kombinálja a modern diagnosztikai laboratóriumi technikákkal, melyek a genetikai vizsgálatoktól az in vivo betegségmodellekig számos lehetőséget rejtenek.

Az EpiPharma szolgáltatásaival támogatja megrendelőit és partnereit különféle gyógyszerfejlesztési programokban és páratlan laboratóriumi, kutatási hátteret kínál új kezelési módok jellemzésére, tesztelésére és értékelésére. Az Epipharma gyógyszerfejlesztő részlege proteomimetikus gyógyszereket fejleszt a legfőbb fertőző betegségekre.

Cyclolab Kft.

A Cyclolab egy magántulajdonú kisvállalat, amely több mint 30 éve ciklodextrin-kutatással és -fejlesztéssel foglalkozik. Aktívan dolgozik a ciklodextrinek új alkalmazásain, mint pl. gyógyszerbeviteli lehetőségeken (gyógyszerek átjuttatása a vér-agy gáton, célzott gyógyszerbevitel, irányított hatóanyag-leadás) és a ciklodextrinek, mint gyógyszerhatóanyagok alkalmazási lehetőségein (központi idegrendszerre ható gyógyszerek, antivirális, antibakteriális, rákellenes és antidótum hatású ciklodextrinek, stb.).

A Cyclolab ezen kívül új formulációkat és új ciklodextrin-származékokat fejleszt, továbbá gyárt is ilyeneket GMP körülmények között kereskedelmi mennyiségben.

A ciklodextrin-kutatás terén egyedülálló és széleskörű gyakorlata alapján a CycloLab segédanyag-gyártó, szolgáltató, finomvegyszer-ellátó és gyógyszerfejlesztő vállalat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.